Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Samen tegen zwerfvuil

Zwerfvuil wordt steeds een groter probleem. Het is afval dat -bewust of onbewust- is achtergelaten op plekken waar het niet thuishoort, bijvoorbeeld op straat of in de natuur. Samen kunnen we een verschil maken. Bij ALDI investeren we in nieuwe, milieuvriendelijke verpakkingen en ondernemen we tal van acties om het milieu een handje te helpen.

 

banner_cleanup_nl.jpg zwerfvuil-infographic_be_nl.jpg

 

Hoe kunnen we samen zwerfvuil aanpakken?

preventie_132x100.jpg PREVENTIE

..door afval te voorkomen
Wist je dat ALDI al een tijd geen plastic rietjes, borden, bekers en bestek meer verkoopt? Daarnaast vind je bij ALDI ook geen eenmalige plastic tassen meer, we bieden in onze winkels enkel nog duurzame en herbruikbare draagtassen aan. Draag samen met ons zorg voor de natuur en breng je herbruikbare draagtas mee bij elk winkelbezoek.


ecodesign_132x100.jpg ECODESIGN

..door verpakkingen milieuvriendelijker te maken
ALDI werkt hard aan een verpakkingsbeleid voor primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen dat bindend zal zijn voor inkopers en leveranciers. Het resultaat? Minder verpakking, en vooral innovatievere en beter recycleerbare verpakkingen in onze winkels. Bovendien worden onze verpakkingsverantwoordelijken bijgestaan door externe experts, om zo duurzaam mogelijke verpakkingen te ontwikkelen.


communicatie_132x100.jpg COMMUNICATIE

..door te sensibiliseren
Door duidelijk te communiceren over de gevolgen van zwerfvuil willen we al onze klanten en medewerkers bewust maken om afval steeds in de juiste vuilbak te gooien om zo beter zorg te dragen voor het milieu. Dit doen we bijvoorbeeld via onze ALDI-folder of via posters in onze winkels, maar ook via interne nieuwsbrieven naar medewerkers.


boxen_132x100.jpg ACTIE

..door samen de handen uit de mouwen te steken
Zag je de recyclageboxen van Recupel en Bebat al in onze winkels? Breng je gebruikte batterijen of kapotte lampen terug naar onze winkels en draag je steentje bij aan de circulaire economie. Daarnaast neemt ALDI ook deel aan sectorale initiatieven tegen zwerfvuil en aan schoonmaakacties van Mooimakers en BeWaPP.