Vegetarisch en veganistisch

V-Label

In België eten steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch. Daarom biedt ALDI verschillende vleesvrije en louter plantaardige artikelen aan, zoals sojadrinks, wokreepjes, tofu, groentenburgers, pizza's, etc. Door de introductie van het V-label in 2016 kunnen klanten onze vegetarische en veganistische producten nog gemakkelijker herkennen.

 

Het V-Label, een groene „V“ op een gele achtergrond, is een erkend Europees label en wordt toegekend door een onafhankelijke organisatie, in België is dit EVA vzw. Het voordeel: de producten zijn uniform en duidelijk geëtiketteerd. Voordat aan een artikel een V-label wordt toegekend, worden alle ingrediënten en technische hulpstoffen grondig gecontroleerd door EVA vzw. Elke receptuurwijziging wordt gevolgd door een nieuwe controle.

 

Er bestaan twee categorieën van het V-label:

 

  1. „Vegetarisch“
  2. Dit wil zeggen zonder:

    • Vlees of vis (inclusief gevogelte en wild);
    • Ingrediënten of extracten uit vlees, vis of beenderen (o.a. gelatine, bouillon, collageen, additieven, kleurstoffen, etc);
    • Dierlijke smeer-, bak- en braadvetten (behalve melkvet), margarine met visolie;
    • Vissaus, viseieren;
    • Insecten;
    • Andere producten met ingrediënten afkomstig van slachtproducten (bvb. niet-microbieel gestremde kazen);
    • Dierlijke hulpstoffen (vb. producten die geklaard worden met dierlijke ingrediënten).

     

  3. „Veganistisch“
  4. Dit wil zeggen zonder:

    • Bovenstaande ingrediënten die niet toegestaan zijn voor het vegetarische label;
    • Zuivelproducten of derivaten (melkeiwitten, melkwei, e.d.);
    • Eieren of derivaten (ei-eiwit e.d.);
    • Honing.

 

Artikelen die van nature uit geen dierlijke bestanddelen bevatten, worden niet gelabeld. Dit is vooral het geval bij zogenaamde monoproducten, zoals bijvoorbeeld groenten en fruit, noten, rijst, meel of koffie.

 

Meer informatie over het V-Label vindt u hier.

Een greep uit ons assortiment