Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »
duurzaam_landingspage_960x320.jpg

ALDI opent meest duurzame distributiecentrum in België
Het distributiecentrum in Rijkevorsel, dat een zestigtal ALDI-winkels in de provincie Antwerpen bevoorraadt, barst uit zijn voegen. Uitbreiden was niet meer mogelijk. ALDI besloot daarop een groter, duurzaam distributiecentrum te bouwen in Turnhout. Met de bouw van dit nieuwe magazijn is de logistiek van ALDI future proof.

 

Outstanding duurzaam


De ambities van ALDI bij de bouw waren niet min. ALDI investeerde 50 miljoen euro om niet alleen het meest efficiënte maar ook het meest duurzame distributiecentrum van België te bouwen. De groep nam verregaande maatregelen op het vlak van energie, welzijn voor zijn medewerkers, afval, ecologie, enz.


De discounter slaagde met glans in z'n opzet. Meer zelfs: het nieuwe distributiecentrum heeft het BREEAM Outstanding-certificaat behaald. Dat is het hoogste niveau binnen het onafhankelijke internationale BREEAM-certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen meet. De zéér hoge score van ALDI maakt het bouwproject uniek: geen enkel industriegebouw in België is zo duurzaam als ALDI Turnhout.


ALDI legt de lat ontzettend hoog


ALDI Turnhout is vooruitstrevend op vele domeinen. In totaal werd er met meer dan 90(!) duurzaamheidsparameters rekening gehouden. Zo liggen er meer dan 4.000 zonnepanelen op het dak (goed voor het jaarlijks energieverbruik van bijna 300 gezinnen), gebeurt de koeling met milieu- en ozonvriendelijke CO2, bevatten de kantoormeubels zo weinig mogelijk irriterende stoffen, werd er een omvangrijke groenzone met streekgebonden planten en een bijenhotel aangeplant, etc.