Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Recupel

ALDI en Recupel zamelen oude lampen in

ALDI sluit een verregaande samenwerking met Recupel. Voortaan kunnen alle klanten hun afgedankte lampen achterlaten in alle 450 ALDI-winkels. Dat is een primeur, want geen enkele andere supermarkt in België heeft Recupelmeubels in ál zijn winkels. Daardoor stijgt het aantal inzamelpunten van Recupel in één klap met maar liefst 25%. ALDI toont hiermee nogmaals aan dat het bijdraagt aan een duurzame toekomst.

 

Sinds 2014 kan je als consument je oude lampen ook kwijt in de inzamelpunten van Recupel, die je terugvindt in heel wat winkels verspreid over heel België. Recupel zamelt oude lampen in om er de grondstoffen uit te halen waar de industrie nog mee aan de slag kan, zoals ijzer, koper, kunststof en glas. Bovendien haalt de organisatie er de giftige stoffen uit, zoals kwik, die een gevaar vormen voor de leefomgeving. Recupel wil zo de strijd tegen zwerfvuil aangaan en bijdragen tot de circulaire economie.


25% meer inzamelpunten

Dankzij de samenwerking met ALDI groeit het aantal inzamelpunten voor Recupel met niet minder dan 25%. De teller staat nu ongeveer op 2.500 locaties met Recupelmeubels in winkelruimtes. Eén inzamelpunt op vijf is dus een ALDI-winkel. Dat komt de werking van Recupel in België duidelijk ten goede. Dankzij de nationale dekking van de ALDI-winkels kan Recupel vele extra consumenten bereiken.


Dat stemt Recupel zeer tevreden.
"We zijn vereerd ALDI in ons inzamelnetwerk te mogen verwelkomen. Niet alleen is ALDI een zeer frequent bezochte supermarkt, haar filialen liggen bovendien geografisch zeer mooi verspreid. Dit zorgt ervoor dat de inzamelmeubels alle Belgen bereiken", zegt Peter Sabbe, CEO van Recupel.


Over de vzw Recupel en AEEA:

Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en de verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) in heel België. AEEA worden beschouwd als gevaarlijke afvalstoffen, waarvoor een specifieke reglementering geldt. Daarom moeten AEEA op een transparante, duurzame en efficiënte manier worden opgehaald en verwerkt, in overeenstemming met de afvalstoffenwetgeving. Die activiteiten worden gefinancierd door de Recupel-bijdrage, die in de aankoopprijs van een nieuw toestel zit. De bijdrage garandeert dat afgedankte apparaten, ingezameld door de distributie en in de containerparken, op een correcte manier worden verwerkt. Meer informatie vindt u op de website www.recupel.be.