Zalm en croûte

 
Voorgerecht
4 personen
Gemiddeld
40 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Zalm en croûte

Ingrediënten:
  • 8 sneetjes
    gerookte zalm GOLDEN SEAFOOD®
  • 200 g
    verse spinazie
  • 1/2
    rode ui
  • 1 teentje
    look
  • 2 takjes
    verse biobasilicum
  • 125 g
    verse geitenkaas (natuur) CABRE D’OR®
  • 1
    bio-ei MAMIE POULE BIO®
  • 2 rollen
    bladerdeeg
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 el
    water
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de spinazie en laat goed uitlekken.

Pel de look en de rode ui, snipper fijn en stoof glazig in de olijfolie.

Voeg de spinazie toe en laat slinken op een zacht vuur.

Haal van het vuur, laat uitlekken en snijd daarna grof.

Snijd de blaadjes van 1 takje basilicum fijn en meng samen met 100 g geitenkaas met de spinazie.

Kruid met peper en zout en maak 8 bolletjes van het mengsel.

Leg elk bolletje op een plakje gerookte zalm en vouw toe.

Breek het ei en klop de dooier los met het water.

Snijd met een vormpje uit elk vel bladerdeeg 8 sterren van 8 op 8 cm.

Leg een zalmpakketje met de opening naar onderen op een ster en bestrijk de randen met de losgeklopte eidooier.

Leg er een tweede ster bovenop en druk de randen goed aan met een vork.

Bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eidooier en herhaal voor de andere sterren.

Zet 15 minuten in de oven.

Snijd de rest van het basilicum fijn.

Haal uit de oven, leg op de borden en werk af met het basilicum en de rest van de geitenkaas.

TIP

Maak met het overschot van het bladerdeeg en de zalm hapjes voor de kinderen. Volg het recept van de zalm en croûte maar gebruik kleinere en verschillende, leuke vormpjes.