Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Wraps met falafelballetjes en tzatzikidressing

 
Lunch
4 personen
Gemakkelijk
20 minuten

Wraps met falafelballetjes en tzatzikidressing

Ingrediënten:
  • 12
    vegetarische falafelballetjes SOYPRO®
  • 4
    wraps DÉLIPAIN®
  • ¼
    rode spitskool
  • ¼
    kropsla met kluit
  • 1
    gele paprika
  • 1
    rode paprika
  • 2
    trostomaten
  • 1
    rode ui
  • 200 g
    natuuryoghurt op Griekse wijze MILSANI®
  • 5 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • ½
    komkommer
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1 el
    citroensap REGALO®
  • enkele takjes
    verse munt
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Pluk de blaadjes van de kropsla, spoel, verwijder de harde nerven en snijd in repen.

Meng 2 eetlepels olijfolie door de sla en kruid af met peper en zout.

Was de spitskool en snijd in reepjes.

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in blokjes.

Was de paprika’s, verwijder de steeltjes en zaadlijsten, halveer en snijd in fijne ringetjes.

Pel de ui en snijd in fijne ringetjes.

Schil de halve komkommer en verwijder de zaadlijsten.

Meng de yoghurt, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie voor de dressing.

Rasp de komkommer fijn en laat uitlekken in een zeef.

Pel de knoflook en pureer met een lookpers of met het vlakke deel van je mes.

Pluk de blaadjes munt van hun steeltjes en hak fijn.

Voeg de knoflook, munt en komkommer toe aan de dressing.

Roer en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan op een matig vuur.

Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn.

Verhit een pan zonder vetstof en warm de wraps er kort in op.

Beleg daarna telkens met wat sla.

Verdeel de spitskool, uiringen, tomaat en paprika over de wraps.

Leg er telkens drie balletjes op.

Werk af met de dressing.

Rol de wraps op of vouw dubbel.

Kruid af met peper en zout en serveer lauwwarm.