Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Wokmie met gemarineerde kip

 
Asia
4 tot 6 personen
Gemakkelijk
20 minuten (+ 1 uur marineren)

Wokmie met gemarineerde kip

Ingrediënten:
  • 500 g
    wokmie ASIA GREEN GARDEN®
  • 600 g
    kippenborstfilet TUPELO FARM®
  • 180 g
    sojascheuten ASIA GREEN GARDEN®
  • 200 g
    sperziebonen
  • 2
    lente-uien
  • 1 cm
    biogember
  • 1
    limoen
  • 4 el
    gezouten pindanoten TRADER JOE'S®
  • 700 ml
    water
  • 50 g
    bioboter MARC GUISELIN BIO®
  • 1
    bouillonblokje PORTLAND®
  • 250 ml
    teriyakimarinade ASIA GREEN GARDEN®
  • 5 el
    chili/knoflooksaus ASIA GREEN GARDEN®
  • 1/2 el
    chilipepers ASIA GREEN GARDEN®
  • zwarte peper PORTLAND®

Bereidingswijze:

Rasp de gember met een grove rasp.

Snijd de kipfilet in blokjes en overgiet met de teriyakimarinade.

Kruid met gember en chilipepers.

Laat een uurtje afgedekt rusten in de koelkast. Roer af en toe om.

Smelt de boter in een pan en bak de kippenblokjes gaar. Kruid met peper.

Snijd de sperziebonen in stukjes en stoof even in een beetje water.

De boontjes mogen knapperig blijven.

Snijd de lente-uien in ringetjes en pers de limoen.

Breng het water met een bouillonblokje aan de kook en voeg de wokmie toe. Roerbak tot al het vocht is opgenomen.

Voeg de chili/knoflooksaus toe en schep samen met de kip, de sojascheuten en de boontjes onder de mie.

Werk af met de pindanoten en de lente-ui en besprenkel met een beetje limoensap.