Witte chocoladetaart met speculoos en frambozen

 
Dessert
8 personen
Gemiddeld
30 minuten (+ 5 uur opstijven in de koelkast)

Witte chocoladetaart met speculoos en frambozen

Ingrediënten:
  • 150 g
    frambozen
  • 180 g
    speculoos GALA®
  • 75 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 400 g
    witte chocolade AMBIENTE®
  • 2 dl
    volle room MELRO®
  • 200 g
    volle plattekaas MILSANI®
  • 200 g
    mascarpone MILSANI®
  • 75 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®

Bereidingswijze:

Doe de speculoos in een diepvrieszakje en verkruimel met een deegrol. Doe in een kom met de boter en meng. Bedek de bodem van een kleine springvorm met een vel bakpapier, spreid het speculoosmengsel erover en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen 300 g chocolade au bain-marie. Laat de plattekaas uitlekken en klop de room stijf. Meng de plattekaas met de mascarpone en voeg de room en de suiker toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Laat 20 g frambozen smelten in de microgolfoven en roer in één beweging door het chocolademengsel om een marmereffect te bekomen. Haal de springvorm uit de koelkast, giet het chocolademengsel erin en strijk glad. Laat de taart 5 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de frambozen, schaaf er de rest van de witte chocolade over en serveer.