Waterzooi met kwartel

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemiddeld
45 minuten (+ 1 nacht ontdooien)

Waterzooi met kwartel

Ingrediënten:
  • 2 1/2
    gevulde kwartels EXCELLENCE®
  • 4
    extra vastkokende aardappelen
  • 4
    biowortelen
  • 2 stengels
    prei
  • 2 stengels
    groene selder
  • 2
    bio-uien
  • 1 teentje
    look
  • 20 g
    biopeterselie
  • 1 blokje
    vetarme groentebouillon EXTRACTO®
  • 500 ml
    water
  • 3 dl
    culinaire room MELRO®
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 50 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Ontdooi de kwartels.

Schil de wortelen en verwijder de uiteinden.

Verwijder het donkergroene loof van de prei, halveer de rest in de lengte en spoel goed.

Verwijder het uiteinde van de selderstengels en schil zodat de taaie vezels weg zijn.

Pel de uien, halveer en snijd daarna in fijne plakjes.

Pel de look en snijd fijn.

Snijd de wortelen, de prei en de selder in hele fijne reepjes (julienne).

Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukken.

Stoof de look en uien glazig in de boter en voeg de julienne en de aardappelen toe.

Snijd het kwartelvlees in stukken en doe erbij.

Voeg het water, het blokje groentebouillon en de helft van de room toe.

Laat 20 minuten pruttelen op een laag vuur.

Scheid ondertussen de eieren, klop de dooiers los en meng met de rest van de room.

Neem de waterzooi van het vuur, roer het eimengsel eronder en kruid met peper en zout.

Snipper de peterselie fijn werk er de waterzooi mee af.