Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Voorgerechtje met sint-jakobsvruchten en chorizo

 
Schaal- & schelpdieren
4 personen
Gemakkelijk
35 minuten

Voorgerechtje met sint-jakobsvruchten en chorizo

Ingrediënten:
  • 12
    sint-jakobsvruchten GOLDEN SEAFOOD®
  • 4 sneetjes
    wit toastbrood DÉLIPAIN®
  • 100 g
    chorizo PANDA®
  • 50 g
    bosmengeling
  • 1
    sjalot
  • 10 g
    biobieslook
  • 100 ml
    Fairtradewijn Chardonnay-Chenin blanc
  • 1 el
    sausbinder voor witte sauzen REGALO®
  • 200 ml
    culinaire room MELRO®
  • 6 el
    bakken en braden BRATELLA®
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de sint-jakobsvruchten ontdooien op een vel keukenpapier.

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Verwijder de korsten van het brood en snijd de sneetjes diagonaal doormidden.

Strijk het toastbrood aan beide kanten in met 2 eetlepels Bratella bakken en braden en rooster ze 2 minuten aan elke kant in de voorverwarmde oven.

Haal de toastjes uit de oven als ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster.

Schil de sjalot, snipper fijn en stoof glazig in 2 eetlepels Bratella bakken en braden.

Voeg de bosmengeling toe en bak 2 minuten mee.

Haal uit de pan en houd apart.

Blus de pan met de wijn en laat even pruttelen zodat de alcohol kan verdampen.

Voeg de room en de sausbinder toe en laat 1 minuut zachtjes inkoken.

Hak de bieslook fijn.

Breng de roomsaus op smaak met peper, zout en het grootste deel van de bieslook.

Verwijder het vel van de chorizo, snijd de worst in hele kleine stukjes en bak krokant in een pan zonder vetstof.

Bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten goudbruin in 2 eetlepels Bratella bakken en braden.

Schep op elk bord een beetje saus en schik er telkens 3 sint-jakobsvruchten op.

Garneer met de bosmengeling en de chorizo.

Met het bakvet van de worst kan je een mooie kleurtoets geven aan je gerecht.

Werk verder af met peper en de rest van de bieslook.

Serveer met het brood.