Tuinkerssoep met aardappelblokjes en gerookte zalm

 
Soepen
4 personen
Gemakkelijk
25 minuten

Tuinkerssoep met aardappelblokjes en gerookte zalm

Ingrediënten:
  • 5 bakjes
    tuinkers
  • 3
    bioaardappelen
  • 1
    bio-ui
  • 1 stengel
    groene selder
  • 1/2 stengel
    prei
  • 100 g
    gerookte biozalm GOLDEN SEAFOOD®
  • 50 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 1 dl
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 3 blokjes
    kippenbouillon PORTLAND®
  • 10 cl
    culinaire room MELRO®
  • 2 l
    water
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Was de selder en de prei.

Schil de aardappelen, pel de ui en snijd de tuinkers fijn.

Snijd de selder, prei, ui en 1 aardappel in grove stukken.

Stoof aan in de boter met het grootste deel van de tuinkers.

Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.

Laat 10 minuten koken met het deksel op de pot.

Mix en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de 2 overige aardappelen in hele kleine blokjes en bak krokant in de olijfolie.

Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de zalm in fijne reepjes.

Verdeel de room over de borden en schep de soep uit.

Werk af met de aardappelblokjes, zalmreepjes, de rest van de tuinkers en de room.