Trifle met clementines

 
Dessert
2 personen
Gemakkelijk
40 minuten

Trifle met clementines

Ingrediënten:
  • 2 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 1 zakje
    vanillinesuiker MOUNTAIN®
  • 1 el
    bioamandelen TRADER JOE’S BIO®
  • 2
    verse eieren MAMIE POULE®
  • 10
    boudoirs GALA®
  • 10
    clementines
  • 25 g
    speculoos GALA®
  • 250 g
    mascarpone MILSANI®
  • 100 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 50 g
    lichtbruine suiker
  • 25 g
    bakken en braden BRATELLA®
  • 2 el
    Triple sec BEAULIEU®

Bereidingswijze:

Pel 2 clementines en snijd ze doormidden.

Pers de overige 8 clementines uit.

Doe het sap van de clementines, de Triple sec, de lichtbruine suiker en de boter in een pot en breng aan de kook.

Roer goed en voeg de halve clementines toe.

Zet het vuur uit en laat 10 minuten marineren.

Meng de mascarpone met de vanillinesuiker en de honing en zet 10 minuten in de koelkast.

Scheid de eiwitten van de eierdooiers.

Klop de eiwitten op en voeg de fijnekorrelsuiker lepel per lepel toe wanneer er pieken ontstaan. Blijf ondertussen opkloppen tot een stevige massa.

Snijd 2 gemarineerde clementinehelften in fijne plakjes.

Dresseer er de bodem en de rand van de glazen mee.

Breek de boudoirs in stukken en verdeel over de glazen.

Besprenkel telkens met 2 eetlepels van de marinade.

Haal de mascarpone uit de koelkast en bedek er de boudoirs mee.

Werk elk glas af met een lepel van het eiwitmengsel.

Karamelliseer de bovenkant van het eiwitmengsel met een gasbrander.

Garneer elk glas nog met een clementinehelft en een boudoir.

Hak de amandelen en de speculoos fijn en strooi erover.