Tonijnburger met basilicum-citroenmayonaise

 
Vis
2 stuks
Gemakkelijk
30 minuten

Tonijnburger met basilicum-citroenmayonaise

Ingrediënten:
  • 2
    hamburgerbroodjes DÉLIPAIN®
  • 2 blikjes
    tonijn in eigen nat ZAPI®
  • 1
    trostomaat
  • 1
    biocitroen
  • 1/2
    komkommer
  • 1
    bio-ei MAMIE POULE BIO®
  • 5 el
    paneermeel ALBONA®
  • 1 teentje
    look
  • 1/2
    rode ui
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 4 el
    mayonaise met ei REGALO®
  • handvol
    verse biobasilicum
  • handvol
    verse biokoriander
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de tomaat en de rode ui in dunne schijfjes. Pers de citroen.

Gebruik een dunschiller om fijne reepjes van de komkommer te snijden.

Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een mengkom.

Breek het ei in een kommetje en klop los. Voeg toe aan de mengkom en meng met een vork.

Hak de verse koriander en basilicum fijn.

Pers de knoflook en doe samen met de verse kruiden en de olijfolie bij de tonijn. Hou 1 kl basilicum apart.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg het paneermeel toe en meng goed.

Neem telkens een deel van het tonijnmengsel en vorm tot hamburgers.

Meng de mayonaise met de basilicum die opzij stond in een kommetje.

Voeg het citroensap toe.

Voeg beetje bij beetje citroenzeste toe naar smaak.

Verhit de olijfolie in een grillpan.

Bak de tonijnburgers ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Toast de hamburgerbroodjes in de oven of een broodrooster.

Beleg elk broodje met de hamburger, enkele schijfjes tomaat, ui en komkommer en de verse basilicum-citroenmayonaise.