w47_teaser_470x224_be-nl.jpg

Tomatensoep met peperkoekcroutons

 
Soepen
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten

Tomatensoep met peperkoekcroutons

Ingrediënten:
  • 6 sneetjes
    peperkoek MONARC®
  • 2
    sjalotten
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 1
    prei
  • 1,5 kg
    tomaten
  • 15 g
    basilicum
  • 100 g
    gesneden champignons KING'S CROWN®
  • 1
    groentebouillonblokje EXTRACTO®
  • 2 à 3 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 4 el
    culinaire room MELRO®
  • 4 el
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 3 el
    vloeibaar bakken en braden SOYPRO®
  • 4 el
    olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Pel de sjalotten en knoflook en snipper fijn.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes.

Doe 3 eetlepels vloeibaar bakken en braden in een kookpot.

Fruit de ui en knoflook glazig.

Verwijder de wortels en het donkergroene gedeelte van de prei en halveer.

Was de prei grondig en snijd in grove stukken.

Doe de stukken prei en de paprikablokjes in de kookpot en laat 3 minuten mee stoven.

Was de tomaten, snijd in vieren en verwijder het harde stuk.

Laat de champignons uitlekken in een vergiet.

Voeg de tomaten en de champignons toe aan de kookpot en laat 2 minuten mee stoven.

Vul de kookpot met water tot de groenten net onder staan.

Laat koken tot de groenten gaar zijn.

Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Zeef daarna eventueel nog voor een extra fijne soep.

Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte krijgt.

Voeg het bouillonblokje, de honing en 3 eetlepels balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd voor de peperkoekcroutons de peperkoek in de vorm van een blaadje of gebruik een uitsteekvormpje.

Bak de peperkoek aan beide kanten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

Laat de soep voor het serveren nog eens goed doorkoken.

Werk elke portie af met enkele druppels room, olijfolie, balsamicoazijn, enkele blaadjes basilicum en wat versgemalen peper.

Serveer met de peperkoekcroutons.