Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Tajine met pruimen

 
Gevogelte
4 personen
Gemakkelijk
60 minuten

Tajine met pruimen

Ingrediënten:
  • 800 g
    kippenborstfilets TUPELO FARM®
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2
    sjalotten
  • 6
    biowortelen
  • 1 blokje
    groentebouillon PORTLAND®
  • 10
    gedroogde pruimen TRADER JOE'S®
  • 20 g
    rozijnen TRADER JOE'S®
  • 3
    zoete aardappelen
  • 1 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 20 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 1
    biocitroen
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®
  • 1 kl
    cayennepeper PORTLAND®
  • 5 takjes
    biopeterselie

Bereidingswijze:

Snijd de kippenborstfilets in repen van 2 cm dik.

Pel de sjalotten en teentjes knoflook en snipper fijn.

Schil de wortelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken.

Doe de olijfolie in de tajine en bak de kippenreepjes goudbruin.

Voeg de sjalotten en de knoflook toe.

Bak 2 minuten op een zacht vuurtje.

Voeg de stukken zoete aardappel en wortel, de rozijnen, de pruimen en de helft van de amandelen toe.

Kruid met cayennepeper, peper en zout.

Los de groentebouillon op in 2 deciliter warm water en giet in de tajine.

Snijd de citroen in schijfjes.

Besprenkel de kip met de honing en leg er de citroenschijfjes op.

Kruid nog eens met peper en zout.

Laat 35 minuten garen met een gesloten deksel op een zacht vuurtje.

Hak de rest van de amandelen grof.

Hak de peterselie fijn.

Werk af met de peterselie en de amandelen en serveer.