Soep van geroosterde tomaat met crostini van kruidenkaas

 
Soepen
4 personen
Gemiddeld
50 minuten

Soep van geroosterde tomaat met crostini van kruidenkaas

Ingrediënten:
  • 1 kg
    trostomaten
  • 2
    rode paprika’s
  • 1/3
    knolselder
  • 2
    bio-uien
  • 200 g
    rode kidneybonen KING’S CROWN®
  • enkele blaadjes
    notensla ALL SEASONS®
  • 250 g
    biospaghetti PASTA MARE BIO®
  • 2
    halve witte stokbroden
  • 100 g
    roomkaas VALBLANC®
  • 4 el
    volle room MELRO®
  • 3 el
    biobieslook
  • 3 el
    biopeterselie
  • 2 teentjes
    look
  • 1/2 blokje
    vetarme groentebouillon PORTLAND®
  • 1,5 l
    water
  • 50 g
    kruidenboter met look MARC GUISELIN®
  • 2 el
    citroensap REGALO®
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    cayennepeper PORTLAND®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Was de paprika’s, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

Schil de knolselder, was de tomaten en snijd beiden in blokjes.

Pel de uien en snipper fijn.

Spreid de groenten over een bakplaat met bakpapier, voeg de teentjes look met schil toe en besprenkel met de olijfolie en een snuifje zout.

Rooster 20 minuten in de oven.

Breng ondertussen het water aan de kook en voeg de groentebouillon toe.

Kook de pasta al dente in een andere pot en laat de bonen uitlekken.

Haal de groenten uit de oven, knijp de teentjes look uit de schil en schep de groenten bij de groentebouillon.

Laat 20 minuten pruttelen.

Hak ondertussen de peterselie en de bieslook fijn.

Meng met de roomkaas, het citroensap, peper en zout.

Snijd de stokbroden in sneetjes, toast en besmeer met een dun laagje kruidenboter.

Beleg daarna met de kruidenkaas.

Mix de soep glad en breng op smaak met zout en cayennepeper.

Werk af met de spaghetti, de bonen, de room en de notensla.