Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Soep van geroosterde pompoen met een crumble van parmaham

 
Soepen
4 personen
Gemakkelijk
75 minuten

Soep van geroosterde pompoen met een crumble van parmaham

Ingrediënten:
  • 1
    biopompoen
  • 10
    spruitjes
  • 40 g
    bosmengeling
  • 2 sneetjes
    parmaham
  • 20 g
    ongezouten cashewnoten TRADER JOE'S®
  • 2
    uien
  • 2 teentjes
    look
  • 2 cm
    biogember
  • 10 g
    platte peterselie
  • 250 ml
    culinaire room MELRO®
  • 2 blokjes
    groentebouillon EXTRACTO®
  • 16 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    cayennepeper PORTLAND®
  • 1 el
    currypoeder PORTLAND®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Halveer de pompoen en verwijder de pitten.

Besprenkel elke helft met 3 eetlepels olijfolie en zout en leg met de bolle kant op een bakplaat met bakpapier.

Rooster ongeveer 40 minuten in de oven.

Halveer de spruiten en leg in een vuurvaste schaal.

Kruid met peper en zout en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie.

Zet 25 minuten in de oven en laat daarna een beetje afkoelen.

Pluk de blaadjes voorzichtig los en houd apart.

Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C.

Leg de sneetjes parmaham open op een bakplaat met bakpapier en bak 12 minuten.

Verkruimel daarna tot kleine stukjes en houd apart.

Pel de uien en snijd in grote stukken.

Pel de look en snipper fijn.

Stoof glazig in een grote pot met 3 eetlepels olijfolie.

Schil de gember, snijd in stukjes en stoof 3 minuten mee.

Haal de pompoen uit de oven, schep het vruchtvlees uit de schil en voeg toe.

Doe er water bij zodat alles net onder staat en voeg de bouillonblokjes toe.

Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het currypoeder, de cayennepeper en zout.

Voeg het grootste deel van de room toe.

Bak de bosmengeling bruin in 2 eetlepels olijfolie.

Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.

Hak fijn en houd apart.

Schenk de soep in kommetjes en garneer met de rest van de room en de olijfolie.

Strooi er de crumble van parmaham over en schik daarop telkens enkele spruitblaadjes.

Werk verder af met de bosmengeling, cashewnoten, platte peterselie en peper.