Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Sinaasappeltaart

 
Dessert
8 personen
Gemakkelijk
25 minuten

Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
  • 2
    sinaasappels
  • 3 el
    abrikozenconfituur TAMARA®
  • 250 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 2 el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN® (voor de siroop)
  • 250 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 1 klontje
    melkerijboter MARC GUISELIN® (voor het invetten)
  • 200 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 140 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 4
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 1 kl
    vanillinesuiker MOUNTAIN®
  • 1
    citroen
  • 3 el
    limonadesiroop tropical RIVER®
  • 20 g
    biofairtradechocolade AMBIENTE BIO®
  • 1 snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 22 cm in met het klontje melkerijboter.

Laat de rest van de melkerijboter smelten.

Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroen en pers daarna uit.

Snijd de tweede sinaasappel in dunne schijfjes en houd apart.

Mix de amandelen fijn.

Meng 250 g fijnekorrelsuiker met de eieren.

Voeg de gemixte amandelen, de bloem en de vanillinesuiker toe aan het mengsel.

Mix de gesmolten boter door het beslag.

Voeg de schil en het sap van de sinaasappel en de citroen toe.

Voeg het zout toe en mix tot een glad geheel.

Giet het beslag in de ingevette springvorm.

Versier de cake met de sinaasappelschijfjes.

Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat even afkoelen op een rooster en verwijder de springvorm.

Meng de abrikozenconfituur, de limonadesiroop en de rest van de fijnekorrelsuiker en verwarm op een matig vuurtje tot de suiker volledig is opgenomen.

Zeef deze siroop en strijk er de bovenkant van de cake mee in.

Rasp de chocolade en strooi over de taart ter garnering.