Sidedish van krieltjes met boontjes en spek

 
Bijgerechten
4 personen
Gemiddeld
10 minuten (+ 40 minuten in de oven)

Sidedish van krieltjes met boontjes en spek

Ingrediënten:
  • 100 g
    mager ontbijtspek DÉLIFIN®
  • 400 g
    krieltjes EXCELLENCE®
  • 400 g
    sperziebonen ALL SEASONS®
  • ½
    biocitroen
  • 200 g
    Griekse fetakaas
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verspreid de sneetjes spek op een bakplaat met bakpapier.

Zet 15 minuten in de oven.

Haal het spek uit de oven, steek de krieltjes erin en bak 25 minuten op dezelfde temperatuur.

Verwijder ondertussen de uiteinden van de boontjes, was en kook kort in gezouten water.

Houd onder koud stromend water en meng met de olijfolie en enkele druppels citroensap.

Haal de krieltjes uit de oven en meng met de boontjes.

Verkruimel het spek en de feta erover om af te werken.