Schotel met geroosterde groenten

 
Bijgerechten
4 personen
Gemakkelijk
15 minuten (+ 45 minuten in de oven)

Schotel met geroosterde groenten

Ingrediënten:
  • 8
    wortels
  • 2
    rode uien
  • 4 stronken
    witloof
  • 2 el
    verse biomunt
  • snuifje
    cayennepeper PORTLAND®
  • snuifje
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 2 el
    azijn REGALO®
  • 1 el
    limoensap REGALO®
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Schil de wortels en snijd in grove stukken.

Was het witloof en halveer in de lengte.

Pel de rode uien en snijd in grove halvemaantjes.

Verspreid de wortels en het witloof op een bakplaat met bakpapier en de rode uien op een tweede.

Besprenkel elk met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder.

Rooster de wortels en het witloof gaar in 20 à 25 minuten, de uien in 30 à 45 minuten.

Meng ondertussen de rest van de olijfolie, de azijn, het limoensap, peper en zout.

Schep de groenten op een schotel en besprenkel met de vinaigrette.

Meng nog eens goed en werk af met fijngesneden munt.