Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Scampi’s met appel-currysausje en stukjes mango

 
Schaal- & schelpdieren
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten

Scampi’s met appel-currysausje en stukjes mango

Ingrediënten:
  • 20
    scampi’s GOLDEN SEAFOOD®
  • 250 g
    basmatirijst BON-RI®
  • 350 ml
    kokosmelk
  • ¾
    mango
  • ½
    grannysmithappel
  • 1
    rode paprika
  • 2
    rode uien
  • ½
    limoen
  • 20 g
    platte peterselie
  • 5 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 el
    curry PORTLAND®
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de scampi’s ontdooien op een vel keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de rijst 20 minuten in 5 dl water.

Was de paprika, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd in lange reepjes.

Pel de uien, snijd de ene in fijne ringetjes en snipper de andere fijn.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Vet een vuurvaste schaal in met 1 eetlepel olijfolie en leg de uiringen, de paprikareepjes en stukjes mango erin.

Pers de limoen en sprenkel het sap erover.

Kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de oven.

Stoof ondertussen de fijngesnipperde ui glazig in 1 eetlepel olijfolie.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.

Voeg toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Breng op smaak met het grootste deel van het currypoeder en wat peper en zout.

Pel de scampi’s, maak een inkeping in de rugzijde en verwijder het darmkanaal.

Bak beide kanten in 2 eetlepels olijfolie tot ze mooi kleuren.

Kruid met peper en zout.

Haal de groenten uit de oven.

Giet de rijst af en verdeel over 4 borden.

Lepel wat currysaus op elk bord en schik er de scampi’s en de groenten op.

Werk af met de rest van het currypoeder, de olijfolie en de platte peterselie.