Salade met spinazie, veldsla, peer en gorgonzoladressing

 
Bijgerechten
4 personen
Gemiddeld
20 minuten

Salade met spinazie, veldsla, peer en gorgonzoladressing

Ingrediënten:
  • 2
    conferenceperen
  • 100 g
    spinazie
  • 100 g
    veldsla ALL SEASONS®
  • 1
    rode ui
  • 1
    biocitroen
  • 100 g
    gorgonzola
  • 5 el
    volle room MELRO®
  • 50 g
    biohazelnoten TRADER JOE’S BIO®
  • 60 g
    veenbessen TRADER JOE’S®
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper PORTLAND®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Pel de ui, halveer en snijd in fijne plakjes.

Spoel de spinazie en de veldsla, zwier droog en besprenkel met de olijfolie.

Was de peren, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.

Besprenkel met enkele druppels citroensap om verkleuren te voorkomen.

Hak de hazelnoten grof en rooster in pan zonder vetstof.

Snijd de gorgonzola in stukken en mix in de blender met de room en enkele druppels citroensap.

Voeg een beetje water toe als het mengsel nog te dik is.

Meng de spinazie, veldsla, ui en veenbessen.

Werk af met de hazelnoten en gorgonzoladressing.