hero_teaser_pannenkoeken_300x224_be-nl.jpg

Salade met camembertkroketjes

 
Veggie
4 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 2 uur in de diepvries)

Salade met camembertkroketjes

Ingrediënten:
  • 400 g
    camembert DESTRIER®
  • 3
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 1 el
    dijonmosterd REGALO®
  • 1 el
    bruisend water ROCHEVAL®
  • 1 el
    biohoning HONEYSUN BIO®
  • 1 el
    azijn REGALO®
  • 400 g
    paneermeel ALBONA®
  • 3 el
    zonnebloemolie ORABELLA®
  • 250 g
    frituurvet ORABELLA®
  • 60 g
    rozijnen TRADER JOE'S®
  • 250 g
    tomaten geel/rood
  • 100 g
    veldsla ALL SEASONS®
  • 20 g
    biopeterselie
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Snijd de camembert in hapklare stukjes.

Bekleed een bord of snijplank met vershoudfolie en leg de stukjes kaas hierop.

Leg de kaas minstens 2 uur in de diepvries.

Verwarm de frituurpan voor op 180 °C.

Maak ondertussen een vinaigrette door de mosterd, maïsolie, honing, azijn en het bruisend water te mengen.

Breng op smaak met peper en zout en houd apart.

Breek in een kommetje de eieren en klop los.

Doe in een ander kommetje het paneermeel.

Haal de stukjes kaas uit de diepvries en wentel elk stukje eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel.

Herhaal dit, zodat je een dubbel korstje krijgt.

Frituur de kaaskroketjes 1 minuut in de voorverwarmde frituurpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat even uitlekken op een vel keukenpapier.

Doe ondertussen een handvol veldsla op elk bord.

Was de tomaatjes en snijd in vieren.

Leg op elk bordje enkele stukjes tomaat en wat rozijnen.

Sprenkel hier wat van de zelfgemaakte mosterdvinaigrette over.

Schik enkele camembertkroketjes op het slaatje en werk af met wat peper en enkele blaadjes peterselie.