Sabayon met peer en blauwe bessen

 
Dessert
4 personen
Gemiddeld
20 minuten

Sabayon met peer en blauwe bessen

Ingrediënten:
  • 100 g
    blauwe bessen
  • 5
    conferenceperen
  • 4
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 4 el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®

Bereidingswijze:

Was de blauwe bessen.

Was 1 peer, halveer, verwijder het klokhuis, snijd in dunne schijfjes en zet opzij.

Schil de andere peren, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.

Mix tot sap in een blender en zeef.

Scheid de eieren, doe de dooiers in een steelpan en voeg de suiker en 160 ml perensap toe.

Roer en zet op een zacht vuur.

Klop op in een achtvorm. De sabayon is klaar wanneer hij schuimig is en in volume verdubbeld is.

Leg de schijfjes peer dakpansgewijs op de bodem van 4 schaaltjes, verdeel de blauwe bessen erover en overgiet met de sabayon.