Romige pasta met champignons en walnoten

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Romige pasta met champignons en walnoten

Ingrediënten:
  • 500 g
    volkorenspaghetti PASTA MARE®
  • 125 g
    geitenkaas CHÈVREFIN®
  • 100 g
    champignonschijfjes KING’S CROWN®
  • 200 g
    bosmengeling
  • 250 ml
    room MELRO®
  • 2 teentjes
    look
  • 2
    sjalotten
  • 10 g
    platte peterselie
  • 2 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 20 g
    biowalnoten TRADER JOE’S BIO®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Breng gezouten water aan de kook.

Kook de spaghetti in 9 minuten beetgaar.

Giet af, maar houd een scheutje van het kookvocht apart.

Pel de sjalot en look, snipper fijn.

Verhit olijfolie in een pan en bak de sjalotten en look hierin glazig.

Laat de champignonschijfjes uitlekken en voeg toe aan de pan.

Snijd de champignons van de bosmengeling in kleine stukken of schijfjes en voeg ook toe aan de pan.

Roerbak 2 minuten mee.

Houd wat peterselie apart om nadien te garneren en hak de rest fijn.

Voeg de room, het kookvocht en de gehakte peterselie toe aan de pan en kruid af met peper en zout.

Verkruimel de geitenkaas over de room en roer regelmatig tot de kaas volledig is gesmolten in de saus.

Meng naar eigen smaak de pasta onder de saus of serveer door eerst een beetje pasta op een bord te doen en hier wat van de saus over te lepelen.

Hak de walnoten fijn. Werk af met nog enkele blaadjes verse peterselie en de walnoten.

Breng op smaak met peper.