Romescosaus

 
Bijgerechten
4 personen
Gemiddeld
2 uur 45 minuten

Romescosaus

Ingrediënten:
  • 4
    trostomaten
  • 2
    rode paprika’s
  • 1
    biocitroen
  • 4 teentjes
    look
  • 60 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 1 tl
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 30 ml
    azijn REGALO®
  • 2 takjes
    biopeterselie
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 120 °C.

Was de tomaten, halveer en leg met de platte kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

Strooi er een heel klein beetje zout over.

Zet 2 uur in de oven.

Was ondertussen de paprika’s, halveer en verwijder de zaadlijsten.

Leg met de bolle kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.

Verpak de teentjes knoflook in twee vellen aluminiumfolie.

Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof.

Haal de tomaten uit de oven en laat afkoelen.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 °C.

Zet de paprika’s en de look 45 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Verwijder het vel van de paprika’s met een scherp mes.

Pel de look.

Pureer de tomaten, paprika’s, look en amandelen met een staafmixer of in een keukenrobot.

Meng de azijn en het paprikapoeder erdoor.

Breng op smaak met het sap van de citroen, peper en zout.

Verdun met wat water als de saus nog te dik is.

Serveer warm of koud en werk af met de peterselie.

Tip:

Deze saus past perfect bij vis, zeevruchten, gegrild vlees en gegrilde groenten. Je kan hem al de dag voordien maken en in de koelkast bewaren.