Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Risotto met erwten

 
Vlees
4 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Risotto met erwten

Ingrediënten:
  • 300 g
    risottorijst BON-RI®
  • 150 g
    erwten ALL SEASONS®
  • 150 g
    gezouten dik gesneden spek DÉLIFIN®
  • 75 g
    Parmezaanse kaas CASALE ANTICO®
  • 1
    citroen
  • 25 g
    bioboter MARC GUISELIN BIO®
  • 30 g
    biopeterselie
  • 2
    sjalotten
  • 60 ml
    Siciliaanse witte wijn BALLATURI®
  • 1/2 el
    oregano PORTLAND®
  • 2 blokjes
    vetarme kippenbouillon PORTLAND®
  • 720 ml
    bronwater ROCHEVAL®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Was de citroen en rasp de schil.

Pers het sap uit de citroen.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Hak de peterselie fijn.

Pel de sjalotten en snipper fijn.

Smelt de boter op een matig vuur en fruit de sjalotten glazig.

Voeg de wijn toe en laat zachtjes sudderen zodat de alcohol kan verdampen.

Snijd ondertussen het spek in fijne reepjes en bak in een pan zonder vetstof.

Voeg de risottorijst toe aan de sjalotten en roer tot de wijn volledig is opgenomen.

Giet nu telkens een beetje water bij de risotto en voeg pas opnieuw vocht toe wanneer de rijst alles heeft opgenomen.

Voeg de bouillonblokjes en het citroensap toe.

Blijf 16 à 18 minuten roeren tot het vocht verdwenen is en de rijst beetgaar is.

Voeg de Parmezaanse kaas, de diepgevroren erwten en de gehakte peterselie toe.

Meng het grootste deel van de citroenzeste en de spekreepjes met de risotto.

Breng op smaak met oregano, peper en zout.

Schep een portie op elk bord en werk af met de rest van de citroenzeste, spekreepjes en peper.