hero_teaser_purefruit_300x224_be-nl.jpg

Picknickmaaltijd met basmatirijst

 
Lunch
6 personen
Gemakkelijk
20 minuten

Picknickmaaltijd met basmatirijst

Ingrediënten:
  • 3 builtjes
    basmatirijst BON-RI®
  • 1 blik
    doperwten KING's CROWN®
  • 1 blik
    zoete maïs KING’S CROWN®
  • 1
    biocourgette
  • 2 el
    biobieslook
  • 2
    avocado's
  • 50 g
    biocashewnoten TRADER JOE’S BIO®
  • 1 bokaal
    hele sperziebonen KING’S CROWN®
  • 3
    trostomaten
  • 1 teentje
    look
  • 1
    citroen
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

Laat de maïs, doperwten en sperziebonen uitlekken.

Snijd de sperziebonen in tweeën.

Was de tomaten en de courgette.

Snijd de tomaten in partjes.

Halveer de courgette in de lengte en snijd dan in schijfjes.

Verwijder de schil en pit van de avocado’s.

Snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm en besprenkel met 1 el sap van de citroen.

Pel de knoflook en snijd heel fijn of haal door de knoflookpers.

Doe de gekookte rijst in een grote kom.

Stoof de knoflook aan in een pan met 1 eetlepel olijfolie.

Voeg de cashewnoten toe en bak kort aan tot ze lichtbruin zijn.

Doe de noten en de groenten bij de rijst.

Snipper er de bieslook over.

Voeg de rest van de olijfolie, wat peper en zout toe en roer goed om.