Penne met bio pompoen en tomatensaus

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
25 min. + 25 min. in de oven

Penne met bio pompoen en tomatensaus

Ingrediënten:
  • 1
    kleine biologische pompoen
  • 1
    ui
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 400 g
    premium tomatenblokjes PALAZZO®
  • enkele takjes
    basilicum
  • 1 el
    Provençaalse kruiden PORTLAND®
  • 1
    zakje minimozzarella CASALE FRESCO®
  • 50 g
    Italiaanse DOP-kaas CASALE ANTICO®
  • 1 dl
    culinaire room MELRO®
  • 300 g
    penne rigate PASTA MARE®
  • 3 el
    olijfolie EL CULTIVADOR BIO®
  • peper en zout

Bereidingswijze:

VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de pompoen in vieren en lepel er de zaden en draadjes uit. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.

BEREIDING

Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking.

Kook de pompoenblokjes tien minuten voor in kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

Zet een pannetje op het vuur met een beetje olijfolie. Bak de ui en de knoflook glazig in de hete olie. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog even mee op.

Doe de Provençaalse kruiden en de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.

Meng de pasta onder de pompoen-tomatensaus en schep in een ovenschaal. Verdeel de bolletjes mozzarella over de pasta. Bak ongeveer 25 minuten in de hete oven.

Haal de pasta uit de oven.

AFWERKING

Werk af met enkele blaadjes basilicum en geef er nog wat Italiaanse kaas bij.