Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Patatas bravas met aioli

 
Snacks
4 personen
Gemakkelijk
35 minuten

Patatas bravas met aioli

Ingrediënten:
  • 500 g
    vastkokende aardappelen
  • 300 g
    premium tomatenblokjes PALAZZO®
  • 1 el
    premium tomatenpuree PALAZZO®
  • 1
    rode paprika
  • 1
    ui
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 1 el
    paprikapoeder PORTLAND®
  • ½ el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 7 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 6 el
    mayonaise met ei REGALO®
  • ½
    citroen
  • peper en zout
  • ½ el
    cayennepeper PORTLAND®
  • 2 teentjes
    knoflook

Bereidingswijze:

Voor de patatas bravas:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Was ondertussen de aardappelen. Snijd in partjes, leg in een ovenschaal en besprenkel met 5 eetlepels olijfolie. Kruid af met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.

Schil ondertussen de ui en snipper fijn. Pel de knoflook en snipper ook fijn. Was daarna de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes.

Doe de rest van de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn.

Voeg de paprikablokjes en het paprikapoeder toe en roerbak 2 minuten mee. Nadien mogen ook de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de fijnekorrelsuiker erbij.

Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Voor de aioli:

Doe de mayonaise in een kom.

Was de citroen. Doe wat zeste en het sap van een halve citroen bij de mayonaise. Pel daarna de knoflook, pers fijn en voeg ook toe.

Roer alles goed en breng op smaak met peper en zout.

Werk af met een beetje citroenzeste.

Serveren:

Serveer de aardappelen met de tomatensaus en wat aioli.