Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Pasta pesto

 
Italia
4 personen
Gemakkelijk
25 minuten

Pasta pesto

Ingrediënten:
  • 450 g
    conchiglie ITALIA®
  • 30 g
    gedroogde tomaten ITALIA®
  • 6 sneetjes
    prosciutto ITALIA®
  • 6 el
    gearomatiseerde olijfolie basilicum ITALIA®
  • 4 el
    geraspte kaas ITALIA®
  • 50 g
    Parmezaanse kaas CASALE®
  • 100 g
    biopijnboompitten TRADER JOE'S®
  • 25 g
    biobasilicum
  • 1 teentje
    look
  • 1/2e kl
    zwarte peper PORTLAND®

Bereidingswijze:

Snijd met een scherp mes 6 sneetjes van de prosciutto af en hou opzij voor de afwerking.

Breng water aan de kook.

Kook de pasta gaar in 8 à 10 minuten.

Giet de pasta af, spoel met koud water en laat uitlekken.

Mix de basilicum, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de peper en de look in een blender.

Voeg tijdens het mixen geleidelijk aan vier eetlepels gearomatiseerde olie toe.

Verwarm de overige olie in een grote pan en voeg de pasta toe.

Meng de helft van de pesto met de pasta en laat even verwarmen.

Verdeel de pasta pesto over vier borden.

Voeg de gedroogde tomaten en een lepel extra pesto toe.

Verdeel de sneetjes proscuitto over de borden en werk af met de geraspte kaas.