Parelhoenfilet met pompoencrème, geroosterde groenten en bosmengelingsaus

 
Gevogelte
4 personen
Gemakkelijk
50 minuten

Parelhoenfilet met pompoencrème, geroosterde groenten en bosmengelingsaus

Ingrediënten:
  • 4
    parelhoenfilets EXCELLENCE®
  • 300 g
    bosmengeling
  • 1
    biopompoen
  • 6
    wortelen
  • 3 middelgrote
    rapen
  • 1 blokje
    groentebouillon EXTRACTO®
  • 1
    sjalot
  • 4 teentjes
    knoflook
  • 6 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 3 el
    cognac
  • 350 ml
    culinaire room MELRO®
  • 6 takjes
    verse biotijm
  • enkele blaadjes
    verse bioplattepeterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de knoflook en kneus de teentjes.

Schil de wortelen en raapjes

Snijd de wortelen in de lengte in reepjes en snijd de rapen in partjes.

Doe de wortelen samen met de raapjes en de gekneusde look in een ovenschaal.

Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en rits de blaadjes tijm erover.

Zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

Kook de pompoenblokjes in 15 à 20 minuten gaar in de bouillon en giet af.

Doe de pompoenblokjes samen met 150 ml room in een maatbeker en mix tot een egale massa.

Kruid de parelhoenfilets aan beide kanten met peper en zout en bak goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.

Haal de parelhoenfilets uit de pan en houd warm in een vel aluminiumfolie.

Schil de sjalot, snipper fijn en stoof glazig in het bakvet van de parelhoen.

Blus met de cognac en laat enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, zodat de alcohol kan verdampen.

Voeg de bosmengeling toe. Snijd de grootste paddenstoelen eventueel in kleinere stukken.

Laat 1 minuut mee roerbakken en voeg de rest van de room toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Leg de parelhoenfilets op de borden en giet er wat bosmengelingsaus over.

Schep een eetlepel van de pompoencrème op elk bord en veeg uit met de bolle kant van de lepel.

Dresseer verder met de bosmengeling, rapen en wortelen.

Werk af met peper en fijngesneden platte peterselie.