Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Ovenschotel met spruitjes

 
Vlees
2 personen
Gemakkelijk
35 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Ovenschotel met spruitjes

Ingrediënten:
  • 500 g
    aardappelen
  • 500 g
    spruiten
  • 1
    ui
  • 1 teentje
    look
  • 150 g
    spekreepjes DÉLIFIN®
  • 5 el
    geraspte emmentaler MONT MERVEILLE®
  • 250 ml
    room MELRO®
  • 40 g
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 2 el
    paneermeel ALBONA®
  • enkele takjes
    biopeterselie
  • 1 scheutje
    olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 kl
    peper PORTLAND®
  • 2 el
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Was de aardappelen en snijd in schijfjes. Je hoeft ze niet te schillen.

Maak de spruitjes schoon. Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes.

Kook de spruitjes in ruim voldoende gezouten water. Giet af en laat even uitlekken.

Snijd de ui in ringetjes en snipper de look fijn.

Bak de spekreepjes in een scheutje olijfolie. Schep ze uit de pan en hou even opzij.

Bak in dezelfde pan de ui en de look glazig.

Schik de aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel er 3 eetlepels geraspte emmentaler over.

Bedek met de ui en de look en schep er de spruitjes en de spekreepjes bij.

Giet de room over het gerecht, verbrokkel de walnoten en voeg ze toe.

Meng de overige kaas met het paneermeel en verdeel over de ovenschaal.

Plaats in de oven en bak gedurende 35 minuten.

Serveer deze ovenschotel met versnipperde peterselie.