Ovenschotel met pompoen, prei en spruitjes

 
Bijgerechten
4 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Ovenschotel met pompoen, prei en spruitjes

Ingrediënten:
  • 1/2
    biopompoen
  • 200 g
    spruiten
  • 2 stengels
    prei
  • 50 g
    pecannoten TRADER JOE’S®
  • 120 ml
    chardonnay Pays d’Oc IGP
  • 1 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 3 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • snuifje
    peper PORTLAND®
  • snuifje
    zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes.

Meng in een kom met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing.

Verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier.

Was de spruitjes, verwijder gele blaadjes en halveer.

Meng in een kom met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Verspreid daarna op de andere helft van de bakplaat.

Zet 20 à 25 minuten in de oven en keer de groenten halverwege eens om.

Spoel de preistengels, laat drogen, snijd het onderste eraf en halveer de rest in de lengte.

Snijd in stukken van 10 cm lang.

Verhit de boter en de rest van de olijfolie op een matig vuur tot de boter schuimt.

Leg de prei met de platte kant in de boter en rooster 5 minuten.

Voeg de wijn toe, dek af en laat 20 minuten garen.

Kruid met peper en zout, haal uit de pan en leg op een apart bord.

Rooster de pecannoten kort in een pan zonder vetstof.

Haal de pompoen en de spruitjes uit de oven en laat even afkoelen.

Meng met de prei en de noten en besprenkel met de honing.

Serveer lauwwarm.