Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Ovengebakken kabeljauw met pistache-kruidenkorst en wittewijnsaus

 
Vis
4 personen
Gemiddeld
50 minuten

Ovengebakken kabeljauw met pistache-kruidenkorst en wittewijnsaus

Ingrediënten:
  • 4
    verse kabeljauwfilets GOLDEN SEAFOOD®
  • 600 g
    biokrielaardappelen
  • 800 g
    miniromatrostomaten
  • 250 g
    groene aspergepunten
  • 160 g
    zeekraal
  • 10 g
    biobieslook
  • 30 g
    pistachenoten TRADER JOE’S®
  • 125 ml
    Fairtradewijn Chardonnay-Chenin blanc
  • 400 ml
    culinaire room MELRO®
  • 1/2
    citroen
  • 14 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 blokje
    groentebouillon PORTLAND®
  • 10 g
    platte biopeterselie
  • 5 teentjes
    look
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de aardappelen 4 minuten in gezouten water.

Hak het grootste deel van de peterselie en de bieslook fijn.

Haal de pistachenoten uit hun schelpjes en hak fijn.

Meng de kruiden en pistachenoten met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.

Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie.

Leg de kabeljauwfilets erin en besprenkel met het sap van de citroen.

Kruid met peper en zout en bestrooi met de kruiden-notenmengeling.

Was de tomaten en leg tussen de filets.

Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en zet 15 minuten in de oven.

Giet de krieltjes af en doe in een andere ovenschaal.

Kneus de teentjes look en leg met de schil er nog aan tussen de aardappelen.

Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, kruid af met zout en meng.

Zet bij de kabeljauwfilets in de oven.

Verhit de witte wijn in een steelpannetje en laat eventjes pruttelen op een zacht vuur zodat de alcohol kan verdampen.

Los het bouillonblokje erin op en voeg de room toe.

Breng op smaak met peper en zout en houd warm op een zacht vuur.

Spoel de aspergepunten en de zeekraal.

Bak de aspergepunten 4 minuten in 2 eetlepels olijfolie.

Voeg de zeekraal toe, roerbak 2 minuten mee en kruid af met peper.

Haal de kabeljauwfilets uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 °C.

Laat de aardappelen nog 10 minuten bakken.

Lepel op elk bord een beetje roomsaus en schik er telkens een portie zeekraal en aspergepunten op.

Leg daarop de kabeljauwfilets en voeg enkele tomaten toe.

Haal de aardappelen uit de oven en verdeel over de borden.

Werk af met peper en de rest van de peterselie en de bieslook.