Oosters visstoofpotje

 
Vis
2 personen
Gemakkelijk
40 minuten (+ 1 nacht ontdooitijd)

Oosters visstoofpotje

Ingrediënten:
  • 400 g
    verse kabeljauw GOLDEN SEAFOOD®
  • 400 g
    scampi's GOLDEN SEAFOOD®
  • 125 g
    basmatirijst BON-RI®
  • 400 ml
    vloeibare visfond EXCELLENCE®
  • 200 ml
    Siciliaanse witte wijn
  • 600 ml
    kokosmelk
  • 1/2
    courgette
  • 200 g
    sperziebonen
  • 1/4
    broccoli
  • 2 cm
    biogember
  • 1 teentje
    look
  • 1
    limoen
  • 1 bosje
    lente-uitjes
  • 2 takjes
    koriander
  • 30 g
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Pel de ontdooide scampi’s tot aan het staartje en verwijder het darmkanaal.

Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm breed.

Kook de rijst gaar in 10 minuten en giet af.

Pel de knoflook en gember en snijd fijn, maak de boontjes schoon, snijd de broccoli in roosjes en de courgette in stukjes.

Stoof samen met een beetje koriander in de boter.

Blus na 5 minuten met de witte wijn en voeg de kokosmelk en fond toe.

Breng aan de kook, kruid met peper en zout en laat 10 minuten koken op een zacht vuur.

Voeg de scampi’s, kabeljauw en partjes limoen toe.

Dek af en laat nog 5 minuten sudderen.

Garneer de rijst met koriander en lente-uitjes en serveer met het stoofpotje.