Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Ontbijtcrumble van appel en blauwe bessen met zoete yoghurt

 
Ontbijt
4 personen
Gemakkelijk
20 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Ontbijtcrumble van appel en blauwe bessen met zoete yoghurt

Ingrediënten:
  • 2
    bioappels Pink Lady
  • 125 g
    blauwe bessen
  • 1
    citroen
  • 50 g
    artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 2 el
    gegrilde cashewnoten TRADER JOE'S®
  • 6 el
    tarwebloem ALBONA®
  • 6
    speculooskoekjes GALA®
  • 2 el
    lichtbruine suiker
  • 600 g
    bionatuuryoghurt MILSANI BIO®
  • 1 el
    biohoning HONEYSUN BIO®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Hak de walnoten en de cashewnoten fijn.

Meng ze met de bloem en de suiker.

Verkruimel de speculooskoekjes en meng alles.

Kneed de boter onder het mengsel.

Pers de citroen.

Snijd de appel in stukjes en meng met het citroensap.

Voeg de blauwe bessen toe.

Schep de appels en de bessen in een ovenschaal.

Verbrokkel er het boter-notenmengsel over.

Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de yoghurt met de honing.

Serveer de gezoete yoghurt met de appel-bessencrumble.