Ontbijtburgers

 
Ontbijt
4 personen
Gemakkelijk
35 minuten

Ontbijtburgers

Ingrediënten:
  • 6
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 4 sneetjes
    ontbijtspek DÉLIFIN®
  • 1
    tomaat
  • 15 g
    notensla ALL SEASONS®
  • 300 ml
    halfvolle melk MILSA®
  • 265 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 30 g
    kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 9 el
    bakken en braden BRATELLA®
  • snuifje
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 1/4
    komkommer
  • 1/4
    wittekool
  • 1
    rode ui
  • 4 sprietjes
    verse biobieslook
  • 3 el
    bionatuuryoghurt MILSANI BIO®
  • 2 el
    bio-olijfolie EL CULTIVADOR BIO®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Meng de melk, bloem, 2 eieren, suiker en wat zout tot een egaal beslag.

Bak telkens 1 flinke eetlepel van het beslag in een klein pannetje met 1 eetlepel boter.

Bak het pannenkoekje 2 minuten aan elke kant.

Herhaal tot je 8 pannenkoekjes hebt en zet ze aan de kant.

Bak de spiegeleieren in de rest van de boter.

Bak het ontbijtspek krokant in een pan zonder vetstof en laat de reepjes daarna uitlekken op een vel keukenpapier.

Snijd de ui in fijne ringen, bak 1 minuut in het vet van het spek en laat ook uitlekken.

Snijd de tomaat en de komkommer in plakjes en de wittekool in fijne slierten.

Hak het bieslook fijn.

Meng de yoghurt, olijfolie, bieslook, peper en zout tot een dressing.

Besmeer 4 pannenkoekjes met de dressing en beleg verder met de wittekool.

Leg daarop wat notensla, een schijfje tomaat en enkele schijfjes komkommer.

Werk verder af met een spiegelei en kruid met peper, zout en een beetje paprikapoeder.

Leg daarop een sneetje spek en enkele uiringen.

Sluit af met een pannenkoekje en hou de burger eventueel bijeen met een prikker.