Nachoschotel

 
Hapjes
4 personen
Gemakkelijk
40 minuten

Nachoschotel

Ingrediënten:
  • 300 g
    sweet chili tortillachips PIRATO®
  • 100 g
    doperwten KING'S CROWN®
  • 140 g
    zoete maïs KING'S CROWN®
  • 250 g
    cheddar smeltkaas VALBLANC®
  • 125 ml
    room 30 % MELRO®
  • 10
    minipaprika's
  • 200 g
    smaaktomaatjes
  • 4
    lente-uitjes
  • 2
    avocado's
  • 2 teentjes
    look
  • 2
    uien
  • 20 g
    verse biokoriander
  • 3 kl
    paprikapoeder PORTLAND®
  • 6 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper PORTLAND®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de uien, halveer en snijd in maantjes. Stoof glazig in 2 eetlepels olijfolie.

Verwijder de wortels en het donkergroene deel van de lente-uitjes en snijd in ringetjes.

Snijd de minipaprika’s in ringetjes.

Voeg de stukjes lente-ui en paprika toe aan de pan en roerbak 3 minuten mee.

Laat de maïs en doperwten uitlekken.

Kruid met 1 koffielepel paprikapoeder, peper en zout en laat 2 minuten meebakken.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een blender.

Pel de teentjes look en voeg toe.

Giet er 2 eetlepels olijfolie bij.

Voeg het grootste deel van de koriander toe en mix tot guacamole.

Breng op smaak met peper en zout.

Klop de room half op en breng op smaak met peper, zout en 1 koffielepel paprikapoeder.

Vet een vuurvaste schaal in met 2 eetlepels olijfolie en verdeel er 1 zak tortillachips over.

Voeg het grootste deel van de gebakken groenten toe.

Snijd de cheddar in kleine stukjes en verdeel het grootste deel erover.

Werk af met de rest van de tortillachips, cheddarkaas en groenten.

Snijd de smaaktomaatjes in vieren en verdeel over de nachoschotel.

Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Werk af met de rest van de koriander, 1 koffielepel paprikapoeder en wat peper.

Serveer met de guacamole en de opgeklopte room.