Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Mousse van limoncello en gemarineerde druiven

 
Dessert
2 personen
Gemakkelijk
20 minuten

Mousse van limoncello en gemarineerde druiven

Ingrediënten:
  • 5 el
    limoncello
  • 250 g
    mascarpone MILSANI®
  • 200 g
    witte druiven
  • 100 ml
    room MELRO®
  • 8
    biohaverkoekjes met chiazaadjes, amarant en quinoa MILLVILLE BIO®
  • 3
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 15 cl
    zoete witte bordeaux
  • 1/2
    biocitroen
  • 2 el
    vloeibare honing HONEYSUN®
  • handvol
    pistachenoten TRADER JOE'S®
  • 50 g
    kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 1 kl
    vanillinesuiker MOUNTAIN®

Bereidingswijze:

Snijd de druiven in tweeën.

Hak de pistachenoten en de biohaverkoekjes fijn.

Rasp de schil van de halve citroen.

Meng de druiven met de honing en de witte bordeaux en breng aan de kook.

Kook gedurende een drietal minuten en laat afkoelen.

Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.

Voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker geleidelijk toe.

Meng de room, de limoncello, de vanillinesuiker en de citroenrasp onder de mascarpone.

Schep het geklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.

Verdeel de gemarineerde druiven over twee glazen.

Vul de glazen tot de helft met het mascarponemengsel.

Bestrooi met de gehakte koekjes.

Vul verder aan met de rest van de mascarponemousse.

Werk af met gehakte pistachenoten.