Mojitomocktail met ananas

 
Dranken
4 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Mojitomocktail met ananas

Ingrediënten:
  • 1
    ananas
  • 120 ml
    bruisend water ROCHEVAL®
  • 7 cm
    biogember
  • 4 takjes
    verse biomunt
  • 2
    limoenen
  • 1 el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • 2 el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • ijsblokjes of crushed ice

Bereidingswijze:

Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het grootste deel van het vruchtvlees in stukken.

Mix in de blender tot sap.

Snijd de gember in schijfjes zonder te schillen.

Breng het ananassap met de gember aan de kook.

Laat 5 à 10 minuten inkoken op een laag vuur.

Haal de gember eruit en laat afkoelen.

Snijd de rest van de ananas in driehoekjes.

Smelt de boter in een pan tot hij schuimt.

Dop de ananasdriehoekjes eerst in de suiker en bak daarna in de boter om te karamelliseren.

Zet even opzij.

Leg enkele muntblaadjes op de bodem van elk glas.

Voeg telkens wat ijsblokjes of crushed ice toe.

Was een limoen en snijd in schijfjes.

Pers de andere limoen.

Verdeel het limoensap, de schijfjes limoen, het ananassap en het water over de glazen en roer.

Werk af met de gekaramelliseerde ananas en een blaadje munt.