Millefeuille van chocolade en amandelen

 
Dessert
4 personen
Moeilijk
30 minuten (+ 30 minuten in de koelkast)

Millefeuille van chocolade en amandelen

Ingrediënten:
  • 2 rollen
    bladerdeeg
  • 1
    bio-ei MAMIE POULE BIO®
  • 80 g
    bioamandelen TRADER JOE’S BIO®
  • 160 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 150 g
    pure chocolade CHÂTEAU®
  • 75 g
    melkchocolade CHÂTEAU®
  • 350 ml
    volle room MELRO®
  • 20 ml
    amaretto SAN REMO®
  • 55 ml
    water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd uit elk vel bladerdeeg 2 gelijke rechthoeken.

Leg op een bakplaat met bakpapier.

Breek het ei, klop los met 10 ml water en strijk over het deeg.

Bedek met een ander vel bakpapier en plaats er een bakplaat bovenop zodat het gelijkmatig kan rijzen.

Bak goudbruin en krokant in 20 minuten.

Rooster de amandelen goudbruin en strooi uit op een plat bord.

Zet 45 ml water en 150 g suiker op een zacht vuur, meng en laat inkoken tot een bruine karamel.

Roer de karamel niet, maar beweeg de steelpan een beetje rond zodat de karamel gelijkmatig kleurt en indikt.

Giet over de amandelen, laat hard worden en hak in stukjes.

Breek beide soorten chocolade in stukjes en smelt au bain-marie met de amaretto.

Klop de room op.

Meng met de chocolade tot een stevige massa.

Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Doe het chocolademengsel in een spuitzak en spuit een derde op een rechthoek bladerdeeg.

Bestrooi met de amandelcrunch en dek af met het volgende plakje bladerdeeg.

Herhaal nog twee keer.

Plet in een vijzel 10 g suiker fijn tot bloemsuiker en strooi over het gebak.

Werk af met de rest van de amandelcrunch.