Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Lasagnecupcakes

 
Voorgerecht
8 stuks
Gemakkelijk
30 minuten + 15 minuten in de oven

Lasagnecupcakes

Ingrediënten:
  • 1 pak
    lasagnebladen ITALIA®
  • 250 g
    ricotta CASALE FRESCO®
  • 1 bokaal
    pastasaus basilicum PALAZZO®
  • 175 g
    vegetarisch biokruimgehakt SOYPRO BIO®
  • 150 g
    magere geraspte emmentaler MONT MERVEILLE®
  • 1/2 blik
    gesneden champignons KING'S CROWN®
  • 30 g
    verse basilicum
  • 1 kl
    oregano PORTLAND®
  • 1 kl
    spaghettikruiden PORTLAND®
  • 2 el
    tomatenketchup REGALO®
  • 2 teentjes
    look
  • 5 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel de knoflook en snipper fijn.

Laat de champignons uitlekken en snijd in fijne stukjes.

Kook de lasagnevellen tot ze buigzaam zijn (ongeveer 5 minuten) en laat uitlekken. Snijd bij zodat ze mooi in 8 cupcakevormpjes passen en overal evenveel uitsteken.

Gebruik 2 el olijfolie om de vormpjes in te vetten. Bedek de vormpjes met een lasagnevel.

Kruid de ricotta met peper en zout. Vul elk vormpje met 2 eetlepels van het kaasmengsel.

Doe de pastasaus in een diepe kom en voeg de knoflook en de champignons toe.

Bak het vegetarisch gehakt los in een pan met de rest van de olijfolie. Kruid af met peper en zout en doe bij de saus.

Voeg de oregano, spaghettikruiden, tomatenketchup en zo’n 20 g gescheurde basilicumblaadjes toe aan de pastasaus. Meng alles goed door elkaar.

Vul elk vormpje met een laagje saus en strooi er wat geraspte emmentaler over.

Bak de lasagnecupcakes 15 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de vormpjes en garneer met de rest van de basilicum.