Terughaalactie
  • Oplaadbare ledtheelichtjes van ProMedia wegens brandgevaar.
Meer informatie »
Informatie
  • ALDI waarschuwt voor valse waardebonnen, wedstrijden of enquêtes
Meer informatie »

Lamssteak met geroosterde bloemkool, pastinaakcrème en granaatappelpitjes

 
Vlees
4 personen
Gemakkelijk
50 minuten

Lamssteak met geroosterde bloemkool, pastinaakcrème en granaatappelpitjes

Ingrediënten:
  • 8 stukjes
    lamssteak
  • 1/2
    bloemkool
  • 2
    pastinaken
  • 1/4
    granaatappel
  • 2 teentjes
    look
  • 10 g
    platte peterselie
  • 100 ml
    room MELRO®
  • 4 el
    yoghurtvinaigrette REGALO®
  • 2 el
    currypoeder PORTLAND®
  • 4 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 2 el
    Bratella bakken en braden BRATELLA®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de bloemkool in grote roosjes, spoel en snijd in plakjes van 1 cm dik.

Leg op een bakplaat met bakpapier, strijk in met de olijfolie en strooi er het grootste deel van het currypoeder over.

Bak 15 minuten in de oven, draai om en bak nog eens 10 minuten.

Schil ondertussen de pastinaken en snijd in kleine stukjes.

Kook 10 minuten in gezouten water.

Giet af, voeg de room toe en mix tot een gladde massa.

Breng op smaak met peper en zout en zet op een zacht vuurtje om te verwarmen.

Roer regelmatig zodat de crème niet aanbakt.

Kneus de look, pel en stoof 1 minuut in de boter.

Voeg daarna de lamssteaks toe.

Kruid aan beide kanten met peper en zout en bak mooi aan.

Maak de pitjes van de granaatappel los en houd apart.

Hak het grootste deel van de platte peterselie fijn.

Haal de bloemkool uit de oven.

Lepel op elk bord wat pastinaakcrème en veeg uit met de bolle kant van een lepel.

Schik er enkele stukjes lamssteak en plakjes bloemkool op.

Lepel er wat yoghurtvinaigrette over en strooi er de gehakte peterselie en granaatappelpitjes over.

Werk af met peper, een beetje currypoeder en de overige blaadjes platte peterselie.