Krokante groentepannenkoekjes

 
Voorgerecht
4 personen
Gemakkelijk
45 minuten

Krokante groentepannenkoekjes

Ingrediënten:
  • 1
    courgette
  • 1
    wortel
  • 1
    gele paprika
  • 1
    rode paprika
  • 2 takjes
    biopeterselie
  • 2
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 50 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 2 el
    zoete maïs KING’S CROWN®
  • 30 g
    Parmezaanse kaas CASALE®
  • 150 ml
    zonnebloemolie ORABELLA®
  • yoghurtvinaigrette REGALO®
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Was de courgette, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp grof en bestrooi met zout. Laat 5 minuten in een vergiet uitlekken en dep droog. Schil en rasp de wortel, wring het vocht eruit en meng met de courgette. Snijd de paprika’s in fijne blokjes en meng met de groentemengeling. Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de maïs, kaas, peterselie en eieren toe en meng goed. Doe de bloem erbij, kruid met peper en zout en meng opnieuw. Verhit de olie in een pan op een hoog vuur. Leg er een flinke lepel van het mengsel in, druk plat met een vork en bak elke kant 3 à 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot het mengsel op is. Serveer de pannenkoekjes op een bord en garneer met yoghurtvinaigrette.