Komkommershotjes met oesters

 
Hapjes
4 personen
Gemakkelijk
30 minuten

Komkommershotjes met oesters

Ingrediënten:
  • 120 ml
    premium gin WELLINGHOUSE®
  • 4
    Zeeuwse oesters EXCELLENCE®
  • 1
    komkommer
  • 1
    limoen
  • 1
    sjalot
  • 60 ml
    water
  • 60 g
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Zet 4 glaasjes in de diepvries om te koelen.

Warm het water op in een pan, los de suiker erin op en laat afkoelen.

Pers de limoen en schraap wat zeste van de schil. Snijd de sjalot fijn.

Was de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten.

Snipper een komkommerstuk van 4 cm fijn.

Mix de rest van de komkommer in een blender en zeef tot je 175 ml sap overhoudt.

Meng het komkommersap met de gin, het limoensap en de siroop.

Zet 10 minuten in de koelkast.

Verdeel het sap over de gekoelde glaasjes.

Werk af met de fijngesnipperde komkommer.

Open de oesters, strooi er een beetje zout over en serveer met de limoenzeste en sjalot.