Kokos-pompoensoep

 
Soepen
4 personen
Moeilijk
50 minuten

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
  • 1
    biopompoen
  • ¼
    bloemkool
  • 1
    bioaardappel
  • 1
    bio-ui
  • 3 el
    kikkererwten KING'S CROWN®
  • 2 el
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 1 cm
    biogember
  • 2 teentjes
    look
  • 2 takjes
    biokoriander
  • 1,5 l
    water
  • 3
    blokjes groentebouillon PORTLAND®
  • 100 ml
    kokosmelk
  • 1 el
    culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • ½ el
    melkerijboter MARC GUISELIN®
  • snuifje
    cayennepeper PORTLAND®
  • snuifje
    nootmuskaat PORTLAND®
  • peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Pel de ui en de teentjes look en snipper fijn. Schil de gember, de aardappel en de pompoen. Snijd de gember fijn en de aardappel in blokjes. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit de boter in een pot en stoof er de ui en de helft van de look in. Laat de gember, aardappel en pompoen even meestoven. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en hak de amandelen fijn. Bak de bloemkool beetgaar in een halve eetlepel olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de amandelen toe en bak even mee. Schep uit de pan en zet opzij. Doe de rest van de olijfolie en look in de pan en voeg de kikkererwten en cayennepeper toe. Bak goudbruin en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier. Roer de kokosmelk door de soep, mix glad en kruid met peper. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de bloemkool, kikkererwten, amandelen en koriander.