Koffie-bananenbrood

 
Dessert
1 cake (4-6 personen)
Gemiddeld
40 minuten (+ 45 minuten in de oven)

Koffie-bananenbrood

Ingrediënten:
  • 80 ml
    espressokoffie MARKUS®
  • 4
    rijpe bananen
  • 100 g
    bioamandelen TRADER JOE'S BIO®
  • 40 g
    havermout GOLDEN BRIDGE®
  • 75 g
    pure chocolade CHÂTEAU®
  • 50 g
    biowalnoten TRADER JOE'S BIO®
  • 50 g
    gedroogde dadels TRADER JOE'S®
  • 1 el
    geraffineerde biokokosolie ORABELLA BIO®
  • 3
    bio-eieren MAMIE POULE BIO®
  • 100 g
    zelfrijzende bloem ALBONA®
  • 2 el
    vanillesuiker MOUNTAIN®
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de amandelen en de havermout in een keukenrobot en mix tot fijn poeder.

Pel de bananen en voeg samen met de dadels toe aan het poeder in de keukenrobot. Mix tot een gladde massa.

Doe het beslag in een diepe mengkom.

Zet een kopje koffie.

Breek en scheid de eieren.

Voeg de eierdooiers, koffie, zelfrijzende bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe aan het beslag.

Hak de chocolade en 35 g walnoten in fijne stukjes. Houd 15 g noten apart om te garneren. Voeg de stukjes chocolade en walnoten toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.

Klop het eiwit op en spatel voorzichtig onder het beslag.

Vet de cakevorm in met kokosolie.

Giet het beslag in de cakevorm en strooi er de rest van de walnoten over.

Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal het koffie-bananenbrood uit de oven en verwijder uit de cakevorm.

Laat goed afkoelen alvorens aan te snijden.

Tip: Prik met een satéprikker in het midden van het brood om te checken of het klaar is. Als de prikker er schoon weer uitkomt, is het brood volledig gegaard.