Kalkoengebraad met gekaramelliseerde pompoen en zoete aardappel

 
Hoofdgerecht
4 personen
Gemakkelijk
15 minuten (+ 1 nacht ontdooien + 50 minuten in de oven)

Kalkoengebraad met gekaramelliseerde pompoen en zoete aardappel

Ingrediënten:
  • 1
    gevuld kalkoengebraad met champignons EXCELLENCE®
  • 2
    zoete aardappelen
  • 1
    biopompoen
  • 4
    wortelen
  • 2 teentjes
    look
  • 20 reepjes
    aardappelpuree ALL SEASONS®
  • 1 pakje
    Griekse fetakaas
  • 50 ml
    biobalsamicoazijn REGALO BIO®
  • 1 el
    fijnekorrelsuiker MOUNTAIN®
  • 2 takjes
    biopeterselie
  • 3 sprietjes
    biobieslook
  • peper en zout PORTLAND®
  • 1 takje
    biotijm

Bereidingswijze:

Ontdooi het kalkoengebraad.

Verwarm de oven voor op 185 °C.

Bak het kalkoengebraad af in 50 minuten.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in grote stukken.

Kook halfgaar in gezouten water en snijd er bolletjes uit met een meloenboor.

Schil de wortelen en zoete aardappelen en snijd in reepjes.

Pel de knoflook en snijd fijn.

Doe de groenten in een kom en meng met de knoflook, balsamicoazijn, suiker, peper en zout.

Verspreid op een bakplaat met bakpapier en zet 20 minuten in de oven.

Ontdooi ondertussen de aardappelpuree en warm op in de microgolfoven in 3 minuten.

Breek de fetakaas in stukjes, snijd de peterselie fijn en werk er de groentemengeling mee af.

Snijd een sprietje bieslook fijn en snijd de andere sprietjes in langere stukjes.

Werk de puree af met de bieslook en de tijm.