Hutsepot

 
Vlees
4 personen
Gemakkelijk
90 minuten

Hutsepot

Ingrediënten:
  • 15 à 20
    spruiten
  • 2 à 3
    rapen
  • 5
    biowortelen
  • 20
    biokrielaardappelen
  • 2 teentjes
    look
  • 300 g
    gezouten dik gesneden spek DÉLIFIN®
  • 1 el
    dijonmosterd REGALO®
  • 400 g
    Poolse worst DÉLIFIN®
  • 40 g
    bioboter MARC GUISELIN BIO®
  • 1 blokje
    vetarme groentebouillon PORTLAND®
  • 2
    bio-uien
  • snuifje
    peper en zout PORTLAND®

Bereidingswijze:

Schil de uien en snijd in grove stukken.

Pel de look en snipper fijn.

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten. Snijd grote spruiten in tweeën.

Schil de wortelen en snijd in schijfjes.

Schil de rapen en snijd in grove stukken.

Schil de krieltjes. Snijd te grote krieltjes nog eens doormidden.

Snijd het spek in reepjes en bak ze in een grote kookpot zonder vetstof aan.

Voeg de uien en look toe en laat een paar minuten mee stoven tot ze glazig zijn.

Voeg er de spruiten, rapen en wortelen aan toe en laat nog enkele minuten verder stoven.

Doe de krieltjes erbij en laat nog een paar minuten mee stoven.

Blijf regelmatig roeren, zodat de groenten niet aanbakken.

Voeg 7 dl water en 1 eetlepel mosterd toe en breng aan de kook.

Los het bouillonblokje hierin op.

Kruid af met peper en een klein beetje zout.

Laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuur sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

Verhit ondertussen de boter in een pan.

Bak de worsten aan beide kanten tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Snijd de worsten in grove stukken en voeg toe aan de hutsepot.

Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met nog wat versgemalen peper en zout.